Kaija Koo on suomalainen laulaja ja yksi Suomen kaikkien aikojen menestyneimmistä artisteista!

Kaija Koo nousi yleisön tietoisuuteen disco-/poprock-yhtye Steel Cityssä 1980-luvun alussa. Hän toimi myös taustalaulajana muun muassa Maukka Perusjätkän albumeilla sekä Frederikin taustakuorossa vuoden 1981 Eurovision laulukilpailun karsinnassa. Kappale oli ”Titanic”, josta tuli sittemmin Frederikin ehkä tunnetuin hitti. Kaija Koo on ollut myös Kirkan taustalaulajana vuoden 1984 Eurovision laulukilpailussa (kappaleella ”Hengaillaan”) ja niin ikään vuoden 1985 Sonja Lumpeen taustalla ”Eläköön elämä” -kappaleessa. Ensimmäisen sooloalbuminsa Kun savukkeet on loppuneet Kaija Koo julkaisi vuonna 1986. Albumin tuotti Risto Asikainen, ja siltä julkaistu single ”Kaikki vanhat filmit” nousi radiohitiksi. Levyn julkaisun aikoihin Kaijan isä kuoli, mikä vaikutti siihen, että hän oli pitkään sivussa laulajan uraltaan.

Kaija Koon palattua musiikin tekemiseen ilmestyi hänen läpimurtoalbuminsa Tuulten viemää, jonka hän teki aviomiehensä Markku Impiön kanssa vuonna 1993. Levy pysyi Suomen virallisella albumilistalla 66 viikkoa ja myi triplaplatinaa. Tuulten viemää on Suomen kaikkien aikojen kuudenneksi myydyin albumi 175000 kappaleen myynnillään. Emma-gaalassa Kaija Koo palkittiin vuoden 1993 naisartistina, Tuulten viemää vuoden albumina ja levyn suurin hitti ”Kuka keksi rakkauden” vuoden sävellyksenä. Samalla Markku Impiö valittiin vuoden tuottajaksi.

Myös Kaija Koon seuraavat albumit ovat menestyneet hyvin: Tuulikello (1995) myi tuplaplatinaa ja Unihiekkamyrsky (1997) platinaa. Vuoden 1998 Emma-gaalassa Kaija Koo palkittiin jälleen vuoden naisartistina. Muista Kaija Koon levyistä kultaa ovat myyneet Operaatio jalokivimeri (1998), Tinakenkätyttö (1999) ja Mikään ei riitä (2002). Vuonna 2000 julkaistu kokoelmalevy Tuuleen piirretyt vuodet 1980–2000 on myynyt platinaa. Yhteensä Kaija Koon levyjä on myyty yli 500 000 kopiota.

Uusi albumi Irti ja Vapaa-niminen single julkaistiin syksyllä 2010. ”Vapaa” nousi radio- ja myyntimenestykseen, ja sitä on myyty jo yli singlen platinalevyrajan yli. Myös itse albumi on myynyt platinaa.

Syksyllä Kaija Koo julkaisi uuden platinaa myyneen kokoelman Kaunis, rietas, onnellinen – Parhaat 1980–2011, joka sisälsi kaksi uutta kappaletta. Samana syksynä Kaija kilpaili kymmenen vuoden tauolta palanneessa Syksyn sävel -kilpailussa kappaleella ”Kaunis rietas onnellinen”.

Syksyllä 2012 Kaija Koo oli mukana Nelosella esitetyssä Vain elämää -sarjassa, jossa seitsemän kotimaista artistia esitti toistensa kappaleita. Huhtikuussa 2014 julkaistiin Kaija Koon uusi studioalbumi Kuka sen opettaa. Vuoden 2015 Emma-gaalassa hänet palkittiin ”vuoden naisartistina”.

Vuonna 2016 toukokuussa Kaija julkaisi uuden singlen Siniset tikkaat, joka on ensimmäinen single syksyllä ilmestyvältä uudelta albumilta.

Vuoden 2016 syyskuussa hän kertoi jäävänsä kevääseen 2017 asti kestävälle sairauslomalle suuren lonkkaleikkauksen vuoksi, joka tehtiin marraskuussa 2016.

Syksyllä 2017 Kaija Koo oli yksi artisteista Vain elämää -televisiosarjan seitsemännellä kaudella. Kausi oli all stars -teemainen, mikä tarkoitti sitä, että jo aiemmin ohjelmassa olleet artistit palasivat Satulinnaan uusien laulujen ja tarinoiden kera.