Juha Tapio

Juha Tapio on suomalainen poplaulaja, joka on tullut tunnetuksi myös sanoittajana, säveltäjänä sekä kitaristina.

Tapion musiikillinen ura alkoi miehen ollessa 13-vuotias – ylistarolaisen ensimmäisen yhtyeensä kanssa Tapio soitti pääosin rock-musiikkia, mutta miehen ensimmäinen vuonna 1999 julkaistu soololevy Tuulen valtakunta ja vuonna 2001, julkaistu albumi Tästä kaikesta oli musiikkigenreltään poppia, mutta sai vaikutteita muun muassa Nuoren seurakunnan veisukirjasta.

Tapion seuraavat albumit edustivat kuitenkin maallisempaa popmusiikkia. Vuonna 2003 ilmestynyt Mitä silmät ei nää -albumi on Tapion ensimmäinen ”maallisempaa popmusiikkia” edustava albumi, joka on myös hänen läpimurtoalbuminsa. Levy myi kultaa. Myös vuonna 2005 julkaistu albumi Ohikiitävää myi kultaa, saavuttaen kultalevyrajan jo ilmestymisvuonnaan.

Platinalevyrajan Tapio on rikkonut kahdella albumilla; vuonna 2006 ilmestyneellä Kaunis ihminen -albumilla sekä kahdessa päivässä platinaa myyneellä albumilla Hyvä voittaa, joka ilmestyi vuonna 2011.

Tapio oli mukana Vain elämää-sarjan toisella tuotantokaudella vuonna 2013.

Vuoden 2016 soitetuin kotimainen kappale radiossa oli Juha Tapion "Jotain niin oikeaa". Se soi eri kanavilla yhteensä 8 055 kertaa.

Tapio on mukana myös Vain elämää -sarjan seitsemännellä tuotantokaudella vuonna 2017.